De kracht van de dialoog

 

Onderstaand bericht van de Rechtspraak laat een ontwikkeling zien die wij bij SPEE advocaten & mediation alleen maar kunnen toejuichen. Door middel van mediation kunnen partijen weer dichter bij elkaar gebracht worden en kunnen conflicten opgelost worden, voordat deze (nog) verder uit de hand lopen. Bij ons kantoor kunt u niet alleen terecht voor juridisch advies, u kunt ook terecht voor mediation bij onze MfN-registermediator, Monique Spee. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje 'mediation' bovenaan deze pagina.

 

Het bericht:

In het jaarverslag kwam het al naar voren: de Rechtspraak gaat verder met het inzetten van mediation in zaken waar dat kansrijk is. Rechters willen met hun beslissingen bijdragen aan het oplossen van conflicten. Daarbij is het belangrijk als mensen gestimuleerd worden om met elkaar in gesprek te gaan en (op onderdelen) tot overeenstemming proberen te komen. Het bevorderen van de dialoog tussen mensen, ook in de fase dat mensen in de rechtszaal tegenover elkaar staan, is dus belangrijk. Vorig jaar werden 3.686 rechtszaken naar mediation verwezen. In 1.472 gevallen ging dit over mediation in strafzaken. Van de mediations die in strafzaken worden opgestart, blijkt 80% succesvol. Lees alles over mediation in het jaarverslag van de rechtspraak: http://bit.ly/2Q65OYn

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 

 

Ook in onze "advocatuurlijke" praktijk vinden wij het belangrijk om problemen zoveel mogelijk te voorkomen c.q. op te lossen door de dialoog aan te gaan. Wij schuwen de juridische confrontatie niet, maar lossen uw problemen natuurljk liever zonder procedures voor u op.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze advocaten of onze MfN-registermediator!

 

U kunt mailen naar info@spee-advocaten.nl of bellen met 043 - 365 20 88, wij staan u graag te woord.